Belg aan boord van op zee geland vliegtuig van Lion Air

Onder de 108 inzittenden van de Boeing die zaterdag bij de landing op het Indonesische vakantie-eiland Bali van de landingsbaan in zee is beland, was er ook een Belg, zo heeft woordvoerder Bambang Ervan van het Indonesische ministerie van Transport zondag gemeld.

Bevoegde functionarissen en de Indonesische lagekostenmaatschappij Lion Air zelf hebben toestemming gegeven om de Boeing 737-800 te bergen. Het toestel lag enkele meters voor de kust in het water.

De zwarte doos met vluchtgegevens is al geborgen, de zwarte doos met de cockpitgesprekken is nog zoek, aldus nieuwsportaal Vivanews.com.

Volgens Ervan maken onderzoekers zich op om de Indonesische piloot en copiloot te ondervragen. De politie onderzocht hen negatief op alcohol en drugs.

Alle passagiers en alle zeven bemanningsleden overleefden de crash. Wel liepen enkele passagiers lichte verwondingen op. Zeven liggen nog in het ziekenhuis.

Onder de passagiers waren er vier buitenlanders: een Belg, een Fransman en twee Singaporezen.

Sinds Lion Air in 2000 opstartte, kende de maatschappij minstens negentien incidenten. Ze haalde onlangs de wereldpers door het grootste contract te tekenen uit de geschiedenis van de burgerluchtvaart: Lion Air bestelde 234 Airbus A320-toestellen voor een bedrag van 18,4 miljard euro. De maatschappij mag nog niet vliegen in Europa en de Verenigde Staten. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud