Belg is gelukkig en houdt van lekker eten

Alles welbeschouwd zijn de Belgen tevreden met hun leven. Ze geven gemiddeld een score van 7,1 op 10. Dat blijkt uit een onderzoek naar het Bruto Nationale Geluk in opdracht van de commerciële radiozender 4FM.

Vlamingen geven gemiddeld een quotering van 7,3 en zouden dus gelukkiger zijn dan Brusselaars en Walen, die gemiddeld een score van 6,8 op 10 geven. Alleenstaanden (6,4) zijn minder gelukkig dan koppels met kinderen (7,2) en zonder kinderen (7,5). Werklozen (6) zijn minder gelukkig dan werkende mensen en gepensioneerden (7,6). Lekker eten typeert de Belg nog steeds. De hoogste score (8,2 op 10) gaven de respondenten immers op de vraag "Ik hou van lekker eten".

Als het gaat om hun seksleven, geven de Belgen gemiddeld een score van 6,2 op 10. Oudere mensen (55- tot 64-jarigen) zijn daarbij minder gelukkig (5,7) dan de 18- tot 27-jarigen (6,8).

De Belg, zo blijkt ook uit het onderzoek, maakt zich vooral zorgen over sparen en koopkracht. De respondenten geven immers lage scores voor tevredenheid over sparen (4,9 op 10) en voor koopkracht (5,9). (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud