Belg maakt zich zorgen over zijn pensioen

Zes op de tien Belgen vrezen dat hun pensioen niet zal volstaan om rond te komen. De Belgen zijn evenwel niet bereid langer te werken voor een beter pensioen, zo blijkt uit een enquête die woensdag in het weekblad Knack verschijnt.

De pensioenenquête werd door Roularta uitgevoerd in samenwerking met Fintro. Er namen in totaal 2.500 Belgen (1.742 Vlamingen en 758 Franstaligen) aan deel.

Zestig procent van de ondervraagden zegt ervan overtuigd te zijn niet met hun pensioen te zullen rondkomen. Om zich extra voor te bereiden blijkt pensioensparen (75 procent) het meest populair te zijn. Andere middelen zijn: gewoon sparen (54 procent), investeren in de eigen woning (41 procent), een groepsverzekering bij de werkgever (32 procent) en beleggen (20 procent).

Ook vindt net niet de helft van de Belgen dat werken tot 60 jaar volstaat: voor 37,8 procent is 60 jaar de ideale pensioenleeftijd en 10,3 procent wil er het liefst nog vroeger mee stoppen. Werken tot 65 jaar en langer beschouwt slechts 28,3 procent als ideaal. De neiging om er vroeger mee op te houden is groter bij de actieven en de Franstaligen.

Voorts is het draagvlak voor het behoud van de wettelijke pensioenleeftijd op 65 jaar aan Vlaamse kant groter dan aan Franstalige zijde (52 procent versus 39 procent). Bijna een derde van de ondervraagden is gewonnen voor een verlaging van de wettelijke pensioenleeftijd. Die wens is veel meer uitgesproken onder de Franstaligen (42 procent) dan onder de Vlamingen (27 procent). (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud