Advertentie

Belgica Mossel vanaf 3 juni beschikbaar

De Belgische Noordzeemossel 'Belgica Mossel' zal vanaf 4 juni beschikbaar zijn in de groothandel. Dat laat de kweker Kenneth De Gruyter weten. Volgens de producent zijn de mosselen nu al van uitstekende kwaliteit met een zeer uitgesproken zeesmaak en heerlijk succulent mosselvlees. Op 3 juni wordt het kleinood in Oostende voorgesteld.

Volgens De Gruyter van de firma Reynaert-Versluys bvba zal het volume mosselen dit jaar groter zijn dan in 2008. De resultaten van de kweek zijn beter en er werd aan schaalvergroting gedaan in samenwerking met kwekers aan de landsgrens.

In 2010 hoopt Reynaert-Versluys opnieuw de oogst te vergroten. Daarvoor werden in mei nog drie extra pontons op zee geplaatst. Het bedrijf exploiteert daarmee momenteel vier platforms. De mosselen worden aan de drijvende pontons gekweekt en zijn daardoor verschillend van de Zeeuwse. Die worden op de boden gekweekt.

De beheerders van de Belgica Mossel zullen hun product enkel via de groothandel verdelen. De mosselen zullen enkel in restaurants en in gespecialiseerde viskleinhandels te vinden zijn. De kwekers leggen daarom extra nadruk op het gastronomische van hun product. (COR 101)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud