Advertentie
Advertentie

"België is beschikbaar voor heropbouw Irak"

België is bereid mee te doen aan de heropbouw van Irak. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Karel De Gucht (Open Vld), woensdag gezegd tijdens zijn bezoek aan het land. De markt voor de heropbouw wordt geschat op 400 miljard dollar. Ons land wil op die manier weer de plaats innemen die het twintig jaar geleden had in Irak, voor de Iraakse invasie in Koeweit.

Volgens De Gucht zijn er voor België veel mogelijkheden om deel te nemen aan de reconstructie. De chef van de Belgische diplomatie sprak op een gezamenlijke persconferentie met zijn ambtgenoot Hoshyar Zebari. Het gaat om het eerste bezoek van een Belgische minister aan Bagdad sinds de Iraakse invasie in Koeweit in augustus 1990.

De Gucht legde de nadruk op de Belgische expertise op het vlak van logistiek en infrastructuur. Ons land heeft een van de wereldleiders inzake dredging in huis. Belgische ondernemingen aarzelen evenwel om terug te keren naar het land, waar de veiligheidssituatie nog steeds "niet ideaal" is.

De Gucht kondigde aan dat een Belgisch bedrijf net een contract getekend heeft voor de bouw van dertien waterzuiveringsstations in Bagdad. Het gaat om Waterleau uit Herent. Het contract is goed voor ongeveer 22 miljoen euro. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud