België klimt in klimaatrangschikking CCPI

België doet het op klimaatgebied beter dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de Climate Change Performance Index (CCPI) 2008 die vrijdag in de marge van de VN-klimaatconferentie in Bali is gepresenteerd door de Duitse milieuorganisatie Germanwatch. Dit jaar staat België op de twaalfde plaats in de lijst. Vorig jaar was dat nog de vijftiende.

Volgens Bond Beter Leefmilieu (BBL) kreeg België goede punten voor de evolutie van de uitstoot in de elektriciteitssector, de luchtvaart en de bedrijven. "Wat het klimaatbeleid betreft, wordt de houding van België op het internationale politieke forum geapprecieerd", legt BBL uit. Het nationale beleid heel wat minder, vindt de organisatie. In totaal moet België voor slechts vijf andere Europese landen onderdoen.

De klimaatrangschikking wordt aangevoerd door Zweden. Duitsland en IJsland vervolledigen de top drie. Opvallend is dat snel groeiende economieën als Mexico (4), India (5) en Brazilië (8) het bijzonder goed doen. De klimaatindex wordt afgesloten door Canada, Australië, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud