België vroeg uitlevering Benallal al aan Nederland

België heeft woensdag al aan de Nederlandse autoriteiten om de uitlevering gevraagd van Nordin Benallal. De zondag uit de gevangenis van Itter ontsnapte topgangster werd dinsdag in Den Haag door de Nederlandse politie opgepakt.

De vraag om uitlevering van Benallal is reeds gesteld aan de Nederlandse autoriteiten, zegt het parket van Nijvel. Wanneer de 27-jarige ontsnappingskoning effectief aan België wordt uitgeleverd, hangt volledig af van het Nederlandse gerecht. Het zou immers kunnen dat Nederland beslist om Benallal nog in de Nederlandse cel te houden voor de feiten die hij in Den Haag pleegde. Later zou hij dan voor een Nederlandse rechter kunnen verschijnen voor de overval.

Als Nederland echter akkoord gaat met de onmiddellijke uitlevering, op basis van het Europees aanhoudingsbevel, kan de gangster binnen zestig dagen uitgeleverd worden aan België.

Benallal werd dinsdagnamiddag in Den Haag opgepakt door de politie nadat hij een overval had gepleegd op een motorzaak. Vrijdag verschijnt de Belgische gangster voor de rechter-commissaris, de onderzoeksrechter van Den Haag. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud