België zet zich schrap voor plaats in IMF

De Belgische regering gaat het beraad van de leiders van de Europese Unie over de hervorming van het financiële systeem aangrijpen om het behoud van de Belgische invloed binnen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te verdedigen.

De Belgische premier Herman Van Rompuy zou donderdagavond tijdens een diner met zijn Europese ambtgenoten in Brussel opnieuw een pleidooi houden voor de Belgische vertegenwoordiging in het IMF.

Het Europese diner kadert in de voorbereiding van de G20-top in Pittsburgh op 24 en 25 september, waar de wereldleiders zullen praten over de hervorming van de instelling die in het licht van de financiële crisis nog aan belang heeft gewonnen.

In regeringskringen is men al langer bezorgd over die op til staande hervorming. België vreest immers zijn bevoorrechte positie in het IMF kwijt te spelen ten nadele van opkomende economische grootmachten. Momenteel telt ons land nog meer stemmen dan landen als India of Brazilië. België draagt ook op proportionele wijze bij tot de financiering van het IMF. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud