Belgisch trio miraculeus gered uit Middellandse Zee

Drie mannen uit Aalst hebben vrijdagnacht als bij wonder een schipbreuk overleefd. Toen hun boot zonk voor de kust van Saint-Tropez, kon een van hen met veel moeite terug naar de kust zwemmen. Zijn twee vrienden werden na een nacht in volle zee uit het water gevist. Dat meldt de Franse krant Var Matin op zijn website.

Aalstenaars John, Tom en Willy waren voor vijf dagen aan de Azurenkust voor een vakantie "zonder kinderen en vrouwen". Het trio was vrijdag iets na 20 uur met een gehuurde motorboot vertrokken vanuit Saint-Tropez richting Port Grimaud. Maar wanneer de nacht viel, begaf plots de motor van de boot het. "De boot zette zich meteen dwars en op minder dan twee minuten tijd zonk de achterkant", vertelt John.

De mannen krijgen nauwelijks de tijd om hun reddingsvest aan te trekken en een vuurpijl af te schieten, die niemand opmerkt. Ze besluiten aanvankelijk samen te blijvenen niet te panikeren. Uiteindelijk beslist John, een geoefend triatleet, naar de kust te proberen zwemmen. Hij zwemt vier uur aan een stuk tegen de stroming en met één hand. "In het andere hield ik mijn reddingsvest (...) Als ik moe werd zwom ik op mijn rug." John bereikt na uren ploeteren de kust, waar een villabewaker hem opmerkt en de hulpdiensten verwittigt.

Een helikopter ging op zoek naar zijn twee maten, maar merkt de drenkelingen pas tegen het ochtendgloren op. Ze worden naar het ziekenhuis van Hyères gebracht. De drie zijn nog altijd onder de indruk, maar verkeren in goede gezondheid. Zondagnamiddag zouden ze terugkeren naar huis. (VDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud