Belgische homeopate in Australië beschuldigd van kwakzalverij

Een Belgische homeopate ligt in Australië onder vuur omdat ze de doodzieke vrouw van een televisiester afgeraden zou hebben om zich te laten opereren. Francine Scrayen, de homeopate in kwestie, ontkent: "Ik dacht dat Penelope ook nog een behandeling volgde bij conventionele artsen. Ik wou alleen haar pijn wat verzachten." Dat bericht Het Nieuwsblad dinsdag.

Scrayen was sinds 2001 de vaste homeopate van Penelope Dingle, de echtgenote van universiteitsprofessor en tv-figuur Peter Dingle. De vrouw kwam bij Scrayen voor een vruchtbaarheidsbehandeling omdat ze niet zwanger raakte. Dokters ontdekten in februari 2003 dat de vrouw darmkanker had, maar het duurde nog tot oktober 2003 voor Dingle een levensnoodzakelijke operatie liet uitvoeren. Dingle was ervan overtuigd dat ze via homeopathie kon genezen. De ingreep om een tumor te verwijderen kwam te laat: de kanker was al uitgezaaid en Dingle stierf in augustus 2005 op 45-jarige leeftijd.

Het Australische gerecht heeft nu een onderzoek geopend naar de dood van de vrouw.

"Ik heb nooit beweerd dat homeopathie kanker kan genezen", verklaarde Scrayen aan de onderzoeksjury. "Ik dacht zelfs dat ze een conventionele behandeling volgde. Met homeopathie wou ik enkel de pijn en de symptomen milderen. Toen ik zag hoe hard ze achteruitging, heb ik erop aangedrongen dat ze zich zou laten opnemen in het ziekenhuis." (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud