Belgische "Illégal" wint Filmfestival Angoulême

De Belgische film 'Illégal' van Olivier Masset-Depasse heeft zondag de onderscheiding voor beste film gewonnen op de derde editie van het Filmfestival van Angoulême.

"De keuze voor 'Illégal' werd gemaakt op emotionele en cinematografische gronden", aldus juryvoorzitster en actirce Nathalie Baye. "De film heeft natuurlijk een actueel onderwerp, maar dat heeft ons niet beïnvloed. Het gaat om een echte cinefiele film."

'Illégal' vertelt het verhaal van een Wit-Russische vrouw die met Ivan, haar opgroeiende zoon van 13, illegaal in België verblijft, maar zich desondanks vrij goed heeft geïntegreerd. Tot ze op een dag door de politie wordt gearresteerd en in een gesloten centrum verdwijnt, gescheiden van haar zoon.

Regisseur Masset-Depasse, die eerder 'Cages' en de gelauwerde kortfilms 'Chambre froide' en 'Dans l'ombre' maakte, specialiseert zich in straffe verhalen rond sterke vrouwelijke personages.

De hoofdrol in 'Illégal' wordt gespeeld door Anne Coesens. De film werd geproduceerd door Versus en had via producent Prime Time en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) ook cofinanciering uit Vlaanderen. In het najaar komt hij bij ons in de zalen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud