Advertentie

Belgische militairen vast in Afghanistan: laatsten keren woensdag terug

Een dertigtal van de 120 militairen van wie de terugkeer uit Afghanistan is uitgesteld door problemen met een Airbus van Defensie, is al kunnen terugkeren dankzij een Duitse vlucht. De laatsten zouden woensdag teruggekeerd moeten zijn, zo zei een militaire woordvoerder zondag.

De dertig militairen konden een Duitse vlucht nemen vanuit Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan. De andere militairen zitten nog op de luchthaven van Kaboel, zegt woordvoerder Olivier Séverin.

Maandag zal een Noors vliegtuig militairen die op missie vertrekken, meenemen naar Kaboel. Met dat toestel komt dan dinsdag een deel van de terugkerende militairen naar België. Een tweede vlucht is gepland op dinsdag (heen) en woensdag (terug), aldus de woordvoerder.

De militairen zullen slechts een dag vertraging hebben tegenover de oorspronkelijke kalender, stelde Kurt Verwilligen, de woordvoerder van het kabinet van de minister van Defensie, Pieter De Crem.

De aflossing betreft Belgische militairen die sinds vier maanden de internationale luchthaven van Kaboel beveiligen, alsook een twintigtal Belgen die deel uitmaken van een provinciaal team voor heropbouw ("Provincial Reconstruction Team", PRT), dat geleid wordt door Duitsland in Kunduz. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud