Belgische piloot in voorlopige hechtenis voor transport kinderen

De Belgische piloot die de 103 kinderen uit Darfoer van de Tsjadische-Soedanese grens transporteerde naar Abéché (Tsjaad) met de bedoeling ze door de organisatie Arche de Zoé naar Frankrijk te brengen, is zondag gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst. Intussen heeft de Franse ambassadeur in Tsjaad, Bruno Foucher, verklaard dat alle betrokkenen in de zaak ook in Tsjaad "verantwoording voor hun daden" zullen moeten afleggen.

Negen Fransen - zes leden van de organisatie Arche de Zoé en drie journalisten - en zeven Spaanse bemanningsleden werden donderdag opgepakt in Abéché. Daar zitten ze in afwachting van een officiële aanklacht nog steeds in voorlopige hechtenis.

De groep wilde 103 kinderen uit Darfoer naar Frankrijk brengen. Volgens de organisatie gaat het om wezen die tijdelijk zouden worden opgevangen bij Franse en Belgische families, maar de plaatselijke overheid denkt daar anders over. Volgens hen zijn de kinderen geen wezen en is de organisatie actief in de mensenhandel. Ook volgens Unicef wijst niets erop dat de kinderen geen ouders meer hebben. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud