Belgische toeristen in Machu Picchu geëvacueerd

De elf Belgen die sinds zondag in Peru geblokkeerd zaten bij de ruïnes van de Inca-citadel Machu Picchu, zijn geëvacueerd. Dat meldt Buitenlandse Zaken zaterdag aan Belga. De Belgen kwamen vast te zitten na stortregens en modderstromen in het zuidoosten van Peru.

De geëvacueerde Belgen kunnen binnenkort naar België terugkeren. De luchtvaartmaatschappijen KLM, Iberia en LAN hebben laten weten dat de toeristen die hun vlucht hebben gemist door de situatie zullen kunnen inchecken op de eerst beschikbare vlucht indien er plaatsen beschikbaar zijn. Ze moeten geen toeslag betalen.

Buitenlandse Zaken raadt toeristen in Peru aan voorzichtig te zijn. Op de website geeft Buitenlandse Zaken bezoekers de raad om de regio van Puno en het Titicaca-meer voorlopig te vermijden. "Wie een reis naar Peru plant in de maanden februari-maart raden wij aan enkel de kuststreken, en Arequipa in het reisprogramma op te nemen", luidt het.

De Peruaanse regering kondigde 60 dagen lang de noodtoestand af en stuurde vrijdag een ton levensmiddelen en 400.000 dollar naar Aguas Calientes, een dorp met 8.000 inwoners aan de voet van de bekendste toeristische trekpleister in Latijns-Amerika. Voorspeld wordt dat de reparatie van de spoorweg naar Machu Picchu zeker twee maanden in beslag zal nemen. Aangezien dit de enige toegangsweg naar de archeologische site is, zal de site tot minstens begin april niet kunnen bezocht worden. (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud