Belgische verdachte van dubbele moord pleegt zelfmoord net voor veroordeling

In Nederland heeft een 29-jarige Belg die terechtstond voor de moord op de ouders van zijn ex-vriendin in Middelburg, in de nacht van woensdag op donderdag een einde aan zijn leven gemaakt. Donderdag zou hij te horen hebben gekregen welke straf hij zou krijgen. Twee weken geleden eiste de officier van justitie levenslang.

De verdachte - een Brusselse militair, schrijft Het Nieuwsblad vrijdag - vermoordde op 19 juli vorig jaar het echtpaar Henk en Trees Schroevers. Hij bracht hen in hun huis om het leven met tientallen messteken. De verdachte, de Franstalige Belg Fred B., had een kortstondige relatie met de dochter van de slachtoffers.

Met zijn dood is de strafzaak tegen B. geƫindigd, want een dode kan niet vervolgd worden. De rechtbank merkte wel op, ten behoeve van de nabestaanden, dat zij de overtuiging heeft dat B. ook Trees Schroevers heeft gedood. B. verklaarde eerder dat Henk Schroevers verantwoordelijk is geweest voor de dood van zijn vrouw. Het OM geloofde die lezing van de feiten niet, de rechtbank ook niet.

Het bepalen van een strafmaat is volgens de rechtbank, nu de vervolging van B. tot een einde is gekomen, "niet relevant". Zowel het OM als de rechtbank noemden het plotselinge overlijden van B. "heel onbevredigend".

Fred B. bezwoer op de zitting dat hij een einde aan zijn leven zou maken. Hij stond te boek als zeer agressief. In de rechtszaal was hij continu geboeid. Hij toonde geen enkel berouw over het bloedvergieten.

In 2010, toen B. nog samenwoonde met de dochter van het echtpaar, probeerde hij al een einde aan zijn leven te maken door zichzelf in brand te steken. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud