Belgische vlag eventjes terug in Lennik

Actievoerders hebben in de nacht van zaterdag op zondag voor het gemeentehuis van het Vlaams-Brabantse Lennik de Belgische vlag opnieuw gehesen. De Lennikse burgemeester Willy De Waele had die laten vervangen door de Vlaamse leeuw en weigerde de driekleur opnieuw te hijsen zolang België geen confederale staat is. De burgemeester heeft zondagochtend de Belgische vlag opnieuw laten weghalen.

"Ik blijf bij mijn standpunt dat de Belgische vlag hier geen plaats meer heeft", zegt de burgemeester. "De federale staat België heeft voor Vlaanderen geen toegevoegde waarde meer en moet plaats maken voor een confederatie. Ik doe ook niets verkeerd, er is geen enkele wet die mij verplicht de Belgische vlag te laten wapperen. Er is wel een omzendbrief maar als anderen de Grondwet weigeren na te leven, waarom zou ik dan een omzendbrief wel naleven?", zo luidt het.

De Lennikse burgemeester stoort zich niet aan de actie van de voorbije nacht. "Dat is een ludieke actie waar niemand kwaad mee gedaan wordt." (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud