Belgische vrijgesproken van babymoord in Spanje

Een rechtbank in Barcelona heeft woensdag Katrien Huysman, de Belgische vrouw van wie de baby vlak na de geboorte stierf in een Spaanse hotelkamer, vrijgesproken van moord. Dit hebben verscheidene media woensdagavond gemeld. Wel wordt Huysman veroordeeld wegens onachtzaamheid.

Huysman had nooit de intentie om het kind iets aan te doen, zegt de rechtbank. Die volgt daarmee niet de redenering van de openbare aanklaagster, die een veroordeling vroeg voor moord.

De rechtbank bepaalt binnen enkele dagen de strafmaat. De vrouw riskeert volgens Het Nieuwsblad een straf van zes maanden tot twee jaar. Katrien Huysman en Wim Verfaille trokken eind juli 2006 met hun drie kinderen op vakantie naar Santa Susanna. Huysman was hoogzwanger, maar hield dit voor haar echtgenoot verborgen.

De vrouw kreeg op 24 juli hevige weeën en trok zich in haar hotelkamer terug om alleen te bevallen. Huysman baarde niet veel later in de badkamer een zoon van 3,8 kilogram. Volgens het openbaar ministerie verdronk de vrouw de baby vervolgens in de wastafel.

(MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud