Bemanning Pompei maandag weer thuis

De Pompei, het schip met twee Belgen aan boord dat zondag door kapers weer werd vrijgegeven in de Golf van Oman, is zaterdag om 11.40 uur aangekomen in een veilige haven, Salalah in Oman. De bemanning wordt maandag terug thuis verwacht. Dat is zaterdagmiddag bekendgemaakt door het Crisiscentrum van de federale regering en door de Tijdelijke Vereniging Pompeï.

Zondag 28 juni verlieten de kapers het Belgische schip Pompei, dat sinds 18 april in hun macht was. Na een veiligheidscontrole begaf de steenstorter zich naar het Duits marineschip 'Rheinland Pfalz'. Daar wist de bemanning zich beschermd, in afwachting van het Griekse fregat 'Nikiforos Fokas' dat opereert in het kader van het Europese Atalanta-programma tegen piraterij en dat hen zou begeleiden naar een veilige haven.

Op dinsdag, 30 juni kon de Pompei, begeleid door de 'Nikiforos Fokas', dan koers zetten naar Salalah in Oman, met nog 1.520 kilometer voor de boeg.

De bemanning wordt in Salalah onthaald door medewerkers van de Tijdelijke Vereniging Pompei en door de Belgische Consul in Oman.

De Pompei wordt nu opnieuw in orde gebracht voor een volgende opdracht. Een nieuwe bemanning is al ter plaatse. Zij krijgen bescherming van tien Belgische militairen. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud