Bemiddelaar: Franstaligen vragen Vande Lanotte verduidelijkingen

Koninklijke bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft donderdag tot ongeveer 18.00 uur aan tafel gezeten met de Franstalige partijen die onderhandelen over een communautair akkoord (PS, cdH en Ecolo). Na afloop viel te horen dat de Franstaligen de sp.a'er een aantal vragen ter verduidelijking hebben gesteld.

De voorzitters van PS, cdH en Ecolo en hun specialisten trokken zich rond 14.30 uur terug in zaal H van de Senaat om er zich met bemiddelaar Johan Vande Lanotte te buigen over de nota die de sp.a'er een dag eerder aan de zeven partijen had bezorgd. De politieke formaties verklaarden zich woensdag al bereid om op basis van die tekst onderhandelingen te starten. Voorlopig gebeurt dat echter per taalrol. Donderdag ontving Vande Lanotte de Franstaligen, vrijdag om 13.00 uur verwacht hij de Nederlandstalige partijen N-VA, CD&V, sp.a en Groen!.

Bij het binnengaan lieten de Franstaligen donderdag weten dat een akkoord tot de mogelijkheden behoort, maar dat daarvoor nog tijd zal nodig zijn. De drie kondigden aan de nota te willen amenderen.

Na afloop van de vergadering viel te horen dat PS, cdH en Ecolo aan de bemiddelaar een aantal verduidelijkingen hebben gevraagd. Zo ontbreekt in de nota een bijlage over de concrete berekening van de financieringswet. Sommigen wilden ook meer duidelijkheid over de link met de begroting en eisten extra dingen voor Brussel. "Er zullen weken nodig zijn", klonk het. (FEM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud