Bemiddelaar: koninklijk bemiddelaar Vande Lanotte pikt draad weer op

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte pikt maandag de draad van zijn bemiddelingsopdracht opnieuw op. Afgelopen donderdag werden de communautaire onderhandelingen opgeschort wegens de slechte gezondheidstoestand van de moeder van Vande Lanotte. De gezondheidstoestand van Vande Lanottes moeder blijft kritiek, zo is te horen. Maar de bemiddelaar wil zijn werkzaamheden vanaf maandag hervatten.

Maandagnamiddag staat een gesprek op het programma met Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB. Maus woonde afgelopen donderdag ook al als expert de technische vergadering bij van de Vlaamse partijen die draaide rond de voorgestelde modellen (belastingkrediet, split rate) voor fiscale autonomie.

Bedoeling is dat professor Maus verslag uitbrengt van die vergadering. Vande Lanotte heeft die technische vergadering donderdag namelijk zelf niet tot het einde kunnen bijwonen. Na een telefoontje in verband met de verslechterende gezondheidstoestand van zijn moeder trok hij richting West-Vlaanderen. De technische vergadering werd wel voortgezet, maar de verwachte 'cruciale' vergadering van vrijdag werd geannuleerd en de verdere werkzaamheden werden opgeschort tot maandag.

Buiten het gesprek met Maus, blijft de onderhandelingsagenda van bemiddelaar Vande Lanotte maandag leeg. Dinsdag in de vooravond is er een nieuwe vergadering gepland met de Vlaamse partijvoorzitters. Het blijft afwachten of er op die vergadering onder Vlamingen al knopen kunnen doorgehakt worden over de technische methode voor het vergroten van de fiscale autonomie voor de regio's en of er nadien daarover een compromis kan gevonden worden met de Franstaligen.

(DRM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud