Bemiddelaar: Vande Lanotte zet zoektocht naar oplossing voort

Terwijl de aandacht in de Wetstraat maandag naar de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever uitging, heeft koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte de draad van zijn opdracht weer opgepikt. Hij had in de loop van de namiddag een vergadering met fiscaal expert Michel Maus (VUB). Dinsdag om 16.00 uur zit Vande Lanotte opnieuw rond de tafel met de Vlaamse partijen die bij de communautaire onderhandelingen betrokken zijn.

Professor fiscaal recht Michel Maus was als extern expert aanwezig tijdens de vergadering van technici van de Vlaamse partijen van afgelopen donderdag, waarop de verschillende technieken op tafel lagen om binnen de financieringswet tot meer fiscale autonomie voor de deelstaten te komen (belastingkredieten, split-rate).

Het was tijdens die vergadering dat Vande Lanotte te horen kreeg dat de gezondheidstoestand van zijn moeder was verslechterd. De bemiddelaar woonde de bijeenkomst daardoor niet tot het einde bij. Maus bracht daarom maandag bij hem verslag uit over de vergadering, waarna beiden nog van gedachten wisselden. Alles samen zaten de bemiddelaar en Maus enkele uren bijeen.

Dinsdag zit Vande Lanotte opnieuw met de voorzitters van N-VA, CD&V, sp.a en Groen! aan tafel in de Senaat. Woensdagmiddag mogen de Franstalige partijen langskomen. Vraag is of het interview met De Wever de gesprekken zal beïnvloeden. De bemiddelaar geeft alvast geen commentaar op de heisa die rond de uitspraken van de N-VA-voorzitter is ontstaan. Hij gaat voort met zijn opdracht en ziet het als zijn plicht om verder te zoeken naar een oplossing, zo valt te horen. (LOD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud