Bemiddelaars ontmoeten ook Vandeurzen en Dewael

De drie koninklijke bemiddelaars François-Xavier de Donnea, Raymond Langendries en Karl-Heinz Lambertz hebben donderdag ook de Vlaamse vicepremiers Jo Vandeurzen (CD&V) en Patrick Dewael (Open Vld) ontvangen. PS-vicepremier Laurette Onkelinx zat donderdag in het buitenland en de andere Franstalige vicepremiers Didier Reynders (MR) en Joëlle Milquet (cdH) passeerden woensdag al in hun hoedanigheid van partijvoorzitter de revue.

De drie bemiddelaars pleegden donderdagmorgen al overleg met de voorzitters van Kamer en Senaat Herman Van Rompuy en Armand De Decker. Na hun persbriefing hadden ze ook nog ontmoetingen gepland met de ministers-presidenten van de deelstaten. Dat was dus ook het geval met de Vlaamse vicepremiers Jo Vandeurzen en Patrick Dewael.

Langendries, de Donnea en Lambertz kregen van koning Albert II de opdracht om tegen eind van deze maand na te gaan hoe de communautaire dialoog best wordt gevoerd. Volgende donderdag om 10.00 uur worden ze met hun rapport op het koninklijk paleis verwacht. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud