Benallal moet geregeld overgeplaatst worden (Neyrinck-ACV)

Om te verhinderen dat Nordin Benallal opnieuw ontsnapt wanneer hij in een Belgische gevangenis wordt opgesloten, is het aangewezen om hem op geregelde tijdstippen over te plaatsen naar een andere gevangenis. Dat zegt Luc Neyrinck van ACV Openbare Diensten in een reactie op de arrestatie van de gangster dinsdagavond in Den Haag.

"Wanneer een gevangene om de paar weken of maanden wordt overgeplaatst naar een andere gevangenis, kan hij zich moeilijker voorbereiden op een eventuele ontsnapping", zegt Neirynck.

Maar ook voor de cipiers en het ander gevangenispersoneel zijn er voordelen. "Voor hen wordt de druk om zware criminelen voortdurend onder streng toezicht te houden minder groot. Die extra belasting die een 'ontsnappingskoning' als Benallal met zich meebrengt, kan dus verdeeld worden over verschillende gevangenissen", meent Neirynck.

Volgens de vakbondsman is het systeem momenteel al in zwang in Belgiƫ. "Elk geval wordt altijd apart bekeken. Soms gaat het om relatief korte periodes, soms kunnen dat periodes van enkele maanden zijn", verduidelijkt Neirynck.

De geregelde overplaatsing gebeurt niet alleen met zware criminelen, maar ook met gevangenen met gedragsproblemen. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud