Berging ontplofte goederentrein kan nog niet beginnen

Infrastructuurbeheerder Infrabel verwacht pas morgenochtend te kunnen beginnen met de berging van de trein die vrijdagnacht ontspoorde in Wetteren. De hulpdiensten gaven de plaats van het ongeval nog niet vrij, omdat ze vanochtend nog verhoogde waarden maten van giftige stoffen.

"We wachten nog op toelating van de brandweer om de plaats van het ongeval te mogen betreden", zegt woordvoerder Thomas Baeken. "Vanochtend werden er nog verhoogde waarden gemeten en kon de locatie dus niet vrijgegeven worden. We verwachten dat dat morgenvroeg zal gebeuren."

Pas dan kan Infrabel beginnen met het takelen van de locomotieven. Het is onduidelijk hoeveel tijd Infrabel zal nodig hebben om de trein te bergen. Baeken verwacht dat er nog de hele week hinder zal zijn voor het spoorverkeer, en vermoedelijk ook de week erna.

"De vraag is of de bodem vervuild is en hoe groot die vervuiling is", zegt Baeken. "Bij een ernstige bodemvervuiling zal de grond moeten gesaneerd worden. We hebben nog geen zicht op de omvang. Pas van zodra het terrein wordt vrijgegeven, zullen specialisten er inspecties kunnen uitvoeren."

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud