Advertentie
Advertentie

Besmet Iers vlees in België en Frankrijk

Bij grenscontroles in België en Frankrijk zijn producten opgedoken waarin met dioxine besmet varkensvlees uit Ierland verwerkt is. Dat maakte het Ierse agentschap voor voedselveiligheid (FSAI) zondag bekend.

De Ierse autoriteiten riepen zaterdagavond alle voedingsmiddelen terug die gemaakt zijn met vlees van Ierse varkens die na 1 september werden geslacht. De maatregel kwam er nadat in november sporen van dioxine werden teruggevonden in bepaalde producten.

Bij routinetests in Frankrijk werden besmette producten op basis van Iers varkensvlees aangetroffen. Het vlees was in Nederland ontbeend, zo vertelt Rodney Evans van het FSAI. Na die tests werd het Nederlandse bedrijf dat de varkens had ontbeend, op de hoogte gebracht en ook België kreeg een waarschuwing, omdat de bewuste producten ook in ons land waren vervoerd. Controles van de Belgische autoriteiten toonden vervolgens eveneens een dioxinebesmetting aan, luidt het.

Het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) liet intussen weten niet op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van afgeleide producten van met dioxine besmet varkensvlees in België. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud