Besparingsplan VRT: vakbonden ingelicht over details besparingsplan

De vakbonden en de directie van de VRT hebben dinsdagvoormiddag voor een eerste keer samengezeten om te praten over het nieuwe besparingsplan. Volgens de vakbonden werd er door de directie meer uitleg gegeven over het plan, waarvan de voornaamste krachtlijnen maandag al werden bekendgemaakt.

Vakbondslieden Luc Vandenhoeck (ACOD) en Herman De Backer (ACV) verklaarden dat ze het plan dinsdag overhandigd kregen. De bonden zullen het de komende dagen verder bestuderen en intern overleggen over de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen.

De vakbondslui benadrukten alvast dat de krachtlijnen van het plan "niet geslikt zullen worden". "We zijn niet gekant tegen bezuinigingen en efficiëntiemaatregelen, maar we zijn wel tegen de maatregelen in dit plan", klinkt het. Ze verwerpen daarbij niet alleen de geplande ontslagen, maar het geheel aan maatregelen in het plan.

Volgens de vakbonden spreekt er geen visie uit het plan. "In tegenstelling tot wat Piet Van Roe verklaarde, is dit geen evenwichtig en sociaal aanvaardbaar plan. Bovendien legt het een hypotheek op onze toekomst", aldus Vandenhoeck. Tijdens de komende onderhandelingen zal hij er naar eigen zeggen alles aan doen om "het onaanvaardbare plan om te vormen tot een aanvaardbaar plan".

Voorlopig kondigen de vakbonden nog geen acties aan. "We zullen eerst zien wat we uit dit plan kunnen halen. Als de directie zich constructief opstelt, zien we geen reden om te staken vooraleer er definitieve beslissingen zijn genomen". (LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud