Bestook astronaut Frank De Winne met vragen op YouTube

Iedereen die dit wil kan de Belgische astronaut Frank De Winne vragen stellen omtrent ruimtevaart en zijn tweede missie, via het YouTube-kanaal van het Europese Ruimtevaartbureau ESA, zo heeft de organisatie met zetel in Parijs zaterdag bekendgemaakt.

Wie vragen wil stellen, hoeft die enkel in het Nederlands, Engels of Frans op te nemen via een webcam, videocamera of gsm en ze als een "video response" op het YouTube-kanaal van ESA te plaatsen. Frank De Winne zal dan elke week vanuit Moskou of rechtstreeks vanuit de ruimte een aantal geselecteerde vragen beantwoorden, zo belooft ESA.

Het YouTube-kanaal van ESA is bereikbaar via www.youtube.com/esa.

De tweede Belg in de ruimte bereidt zich momenteel voor op zijn tweede missie die op 27 mei op Bajkonoer in Kazachstan begint. Hij vliegt dan in het gezelschap van de Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk met een Sojoez naar het Internationaal Ruimtestation ISS waar hij zes maanden zal werken en waar hij tijdens de laaste weken van zijn verblijf ook de eerste niet-Amerikaanse of niet-Russische gezagvoerder zal zijn.

De Winne maakte eind 2002 zijn eerste ruimtetrip. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud