Betoging in Brussel tegen hoofddoekenverbod op school trekt 300 manifestanten

Zo'n 300 manifestanten, volgens tellingen van de Brusselse politie, betogen zaterdagmiddag in het centrum van Brussel tegen het hoofddoekenverbod op scholen in België. Het debat over het verbod is volgens de organisatoren ingegeven door een toenemende islamofobie, wat zij interpreteren als een vorm van racisme.

"L'école c'est mon droit, le foulard c'est mon choix", galmt het door de luidsprekers wanneer de manifestatie zich rond 14.30 uur op gang trekt aan het Brusselse Centraal Station. Via het Muntplein trekken de betogers naar het regeringsgebouw van de Franstalige gemeenschap op het Surlet de Chokierplein, waar de betoging om 18 uur ontbonden wordt.

"Het dragen van de hoofddoek door moslimmeisjes en -vrouwen heeft wettelijk gezien nooit voor problemen gezorgd. Als bepaalde gemeenschapsscholen de hoofddoek gaan verbieden, is dat een vorm van racisme. Op termijn zal dit leiden tot de creatie van gettoscholen", zei Kaoutar Boustani, lid van de beweging Mouvement pour les droits Fondamentaux, die de betoging heeft georganiseerd.

Tussen de hoofdzakelijk Franstalige manifestanten is ook een delegatie aanwezig van het Antwerpse BOEH, Baas Over Eigen Hoofd, die eveneens vindt dat het al dan niet dragen van een hoofddoek in het Nederlandstalige gemeenschapsonderwijs een eigen keuze van de vrouw moet zijn. (EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud