Bezetting bouwkranen: Thielemans vervroegd uit vakantie

Volgens de Brusselse burgemeester Thielemans, die vroegtijdig uit vakantie terugkeerde, spelen de bevoegde federale minister Annemie Turtelboom (Open Vld) en de organisatie die de hongerstakers steunen, met het leven van de bezetters. Dit werd dinsdagavond verklaard tijdens een persconferentie.

"Al diegenen die mensen pushen om in kranen te kruipen, spelen met het leven van die mensen. In onze democratie zijn er andere mogelijkheden. Ik denk aan de vakbonden en de ngo's die hiertoe een uitstekend instrument zouden zijn", aldus Thielemans.

Thielemans verwijt de federale overheid een pingpongspel te spelen en de verantwoordelijkheid op elkaar af te schuiven. "Ik ben uit vakantie teruggekomen om mijn verantwoordelijkheden te nemen. Ik heb daarvoor geen juridisch advies nodig", verduidelijkte de burgemeester.

De stad Brussel is niet van plan om in te grijpen zolang er geen direct publiek gevaar is of zolang er geen vraag komt van justitie. Er is nog geen enkele aannemer die een klacht heeft ingediend. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud