Bezetting sans-papiers in Sint-Joost al opgeheven

De asielzoekers die vrijdag een voormalige feestzaal in Sint-Joost-Ten-Noode wilden bezetten, hebben hun actie voortijdig stopgezet. Ze konden geen onderlinge overeenkomst bereiken over wie de zaal al dan niet binnen mocht.

Burgemeester Jean Demannez had toelating gegeven voor 50 tot 100 personen. Vrijdag probeerden tussen de 450 en de 500 manifestanten de zaal binnen te raken, zodat de politie moest ingrijpen.

De asielzoekers konden uiteindelijk geen overeenkomst bereiken over wie buiten moest blijven, zodat de actie na enkele uren werd stopgezet.

"Ze raakten het niet eens over de selectiecriteria en zijn dan maar vertrokken", zegt burgemeester Demannez. "Maandag om 14 uur hebben we een nieuwe ontmoeting. We zullen dan rekening houden met de uitkomst van de ministerraad om te evalueren of een nieuwe actie kan worden gerechtvaardigd."

De burgemeester had de voormalige feestzaal zelf naar voor geschoven als locatie omdat hij niet akkoord ging met een bezetting van de kerk. Demannez trekt zich het lot van de asielzoekers persoonlijk aan. "Ik sluit me aan bij de socialistische burgemeesters die een circulaire over de regularisatie eisen van de regering", verklaarde hij. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud