"Bezittingen van Michelle Martin sinds 2001 in klooster Malonne"

Michel Martin staat sinds het begin van deze eeuw in contact met de Arme Klaren van Malonne. Dat zegt een van haar neven in het magazine Paris Match. Zo bezochten de zusters haar in de gevangenis. Bovendien werden meubels en andere spullen die ze bij de erfenis van haar moeder kreeg, in 2001 naar het klooster gebracht, aldus het familielid van Dutroux' ex.

"Ik ben goed geplaatst om te weten dat de contacten tussen Michelle en de Arme Klaren oud zijn", zegt de neef. "Bij de dood van haar moeder, in januari 2000, vroeg Michelle me de erfenis te regelen. Het gebouw liet ze aan haar kinderen. Maar een aantal meubels, huishoudtoestellen en andere spullen zijn in haar bezit gebleven. Een jaar na het overlijden van mijn tante (...), heb ik de spullen naar het klooster van Malonne gebracht. Michelle had me daarvoor het adres gegeven", zegt de neef.

"Dit speelde zich af in 2001, dus ruim voor de start van het assisenproces in Aarlen (2004). Michelle zei me dat ze morele steun kreeg van de zusters die haar in de gevangenis bezochten. Ik kwam in het klooster aan met een gevulde bestelwagen. Ze vroegen me alles naar een zolder te brengen."

Eind juli ontkenden de Arme Klaren nog de "geruchten" over de komst van Martin. Drie dagen later luidde het in een communiqué dat ze lang nagedacht hebben over de komst van Martin. In 2011 werd de opvang van Martin aangekaart door haar advocaten nadat een Frans klooster weigerde haar op te vangen, klonk het.

Sinds het proces van 2004 heeft de neef geen contact meer met Michelle Martin. (GEORGES GOBET)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud