BHV: Maingain had beter gezwegen

MR-kopstuk Gérard Deprez vindt de uitspraken die FDF-voorzitter Olivier Maingain (foto) dinsdag deed "overdreven". Dat zei hij woensdagochtend op de VRT-radio. Maingain verwierp de voorstellen van Dehaene en noemde de voormalige premier "de delegatieleider van de Vlamingen". Maar volgens Deprez had de FDF'er "er beter aan gedaan om te zwijgen".

Deprez staat overigens niet alleen. Ook andere MR-verkozenen hebben kritiek op de houding van Maingain, melden de kranten van Sud Presse. Zo heeft Olivier Destrebecq het over "verontrustende" verklaringen. "Ik vrees dat Maingain ons eerder naar een mislukking dan naar een goede afronding leidt", stelde hij nog.

Maar Gérard Deprez ziet nog andere problemen. Zo verwees hij naar de hervormingen in de jaren tachtig en negentig, "toen de Franstalige onderhandelaars nog capabel waren om het standpunt van de Vlamingen te begrijpen". "Ik vrees dat het een beetje veranderd is", stelde hij. "Ze kennen mekaar niet meer."

Gevraagd naar zijn inschatting van de kansen, antwoordde Deprez: "deze week misschien niks. Maar het klimaat zal beschadigd worden, dus de gevolgen zijn moeilijk te voorspellen".

Toch verwacht hij nog niet meteen een val van de regering. "Misschien wel, maar dat is niet zeker. In ieder geval nu niet", klonk het nog. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud