BHV: MR wil in "zo positief mogelijk klimaat" verder onderhandelen

"Wij willen verder onderhandelen in een klimaat dat zo positief mogelijk is." Dat heeft MR-politica Sabine Laruelle woensdag gezegd bij aanvang van het uitgebreid bureau van haar partij. FDF-voorzitter Olivier Maingain zei dan weer dat "de logica van de uitbreiding (van Brussel) loslaten, betekent dat de logica van de splitsing (van BHV) wordt losgelaten".

"De situatie is wat ze is", stak Laruelle van wal. "Wij willen verder onderhandelen in een klimaat dat zo positief mogelijk is. Gisteren kwamen alle Franstalige partijen overeen dat ze een evenwichtige oplossing willen. De MR gaat bijdragen aan deze doelstelling."

Behalve Laruelle, wilden enkel FDF-voorzitter Olivier Maingain en FDF-staatssecretaris Bernard Clerfayt woensdagochtend iets kwijt. De eerste bleef bij zijn eis voor een discussie over de uitbreiding van Brussel. "Er is geen enkele reden om niet klaar en duidelijk onze eisen op tafel te leggen. Als we de logica van de uitbreiding loslaten, laten we de logica van de splitsing los", zei Maingain bij het begin van het bureau van zijn partij.

Gevraagd naar de persoon in wie hij het meeste vertrouwen heeft om de onderhandelingen te leiden, Jean-Luc Dehaene of Yves Leterme, antwoordde Maingain dat hij "vertrouwen heeft in de Franstaligen".

Clerfayt zei dan weer dat zijn voorzitter dinsdag met recht en rede herinnerd heeft aan "het geheel van de positie van de Franstaligen". (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud