BHV: Open Vld zegt vertrouwen in regering op en vraagt agendering BHV-voorstellen

Open Vld zegt het vertrouwen in de federale regering op en vraagt de agendering en stemming van de splitsingsvoorstellen van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat verklaarde partijvoorzitter Alexander De Croo donderdagmiddag na afloop van het partijbestuur van de Vlaamse liberalen. Hij zegt aan de onderhandelingstafel te hebben vastgesteld dat de politieke wil om tot een onderhandelde oplossing voor BHV te komen, niet aanwezig was.

De Croo herinnerde eraan dat de federale meerderheidspartijen (CD&V, MR, PS, Open Vld en cdH) bij de overgang van de regering Van Rompuy I naar Leterme II hadden afgesproken tegen Pasen te zoeken naar een onderhandelde oplossing voor het heikele dossier. "Open Vld stelt vast dat de andere partijen deze afspraken niet nakomen", sprak De Croo, die eraan toevoegde dat het vertrouwen van zijn partij daardoor grondig geschonden is.

Aangezien er geen akkoord is, stelt er zich voor de Vlaamse liberalen een "ernstig probleem" voor het verder functioneren van de regering. Hij had het over een "mislukking", waardoor de ploeg-Leterme niet meer over voldoende slagkracht beschikt om noodzakelijke hervormingen door te voeren. De Croo bedankte ook de Open Vld-ministers voor het geleverde werk.

Door het opzeggen van het vertrouwen en de vraag tot agendering van de BHV-wetsvoorstellen wil Open Vld volgens zijn voorzitter de druk maximaal opvoeren en iedereen op zijn verantwoordelijkheid wijzen om tot een definitieve oplossing voor het dossier te komen. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud