Bijna 20 procent postpakjes "verdwijnt"

De krant Gazet van Antwerpen heeft twaalf dagen geleden als test dertig computerspelletjes verstuurd per post. Liefst vijf daarvan raakten niet op hun bestemming. Dat is één op de zes of bijna 20 procent, zo schrijft het dagblad maandag.

Voor het experiment werden dertig computergames verzonden van en naar Antwerpen, Mechelen, Turnhout, Sint-Niklaas en Brussel. Per brief werd 1,62 euro betaald. Van de drie pakketten die van Mechelen naar Antwerpen werden verstuurd, kwam er geen enkel aan. Op de trajecten Antwerpen-Antwerpen en Sint-Niklaas-Brussel ontbrak steeds één spel.

Opvallend is volgens de krant dat bij vier van de verdwenen verzendingen het vertrek of de bestemming Antwerpen was. Voor een computerspel betaal je al gauw 50 euro. Vijf vermiste spelletjes betekent dus een verlies van minstens 250 euro.

Fred Lens, de woordvoerder van de Post, reageert verbaasd. "Aan de hand van concrete gegevens kunnen we misschien achterhalen waarheen het spoor leidt. Dan moeten we weten wat waar en wanneer is afgegeven. Dat doen we telkens als een klant meldt dat hij iets mist." (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud