"Blij met elke Vlaams Belanger die naar N-VA komt"

"Ik ben er van overtuigd dat je een tweede kans moet geven aan mensen, dat ze het recht hebben van mening en van politieke overtuiging te veranderen. Ik ben blij met elke Vlaams Belanger die N-VA vervoegt." Dat zegt Siegfried Bracke van N-VA zaterdag in een interview met La Libre.

Voorwaarde is volgens Bracke wel dat de persoon in kwestie zich niet antidemocratisch heeft uitgelaten of belangrijke functies in de partij heeft bezet. "Zo heeft de burgemeester van Gent me zelfs verweten een dochter van een Vlaams Belang-lid in de partij op te nemen", stelt de Gentenaar in het interview.

Bracke verklaart voorts dat zijn partij in de loop van 2013 of begin 2014 haar plannen voor Brussel zal onthullen. "We werken daar heel ernstig aan. Je moet de intellectuele eerlijkheid hebben om te zeggen dat vandaag geen enkele partij een concrete oplossing heeft voor de toekomst van Brussel in een confederaal kader. Zelfs aan Franstalige zijde. N-VA heeft zich tot doel gesteld die oplossing voor te stellen in 2014."

In het interview zegt Bracke verder dat N-VA de onafhankelijkheid van Vlaanderen slechts als een van vele mogelijke oplossingen voor het Belgische probleem ziet. "Het woord 'separatisme' staat nergens in onze statuten. We zijn daarentegen wel duidelijk republikeins. Ik ken in elke Vlaamse partij tientallen bekende persoonlijkheden die republikeins zijn." (JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud