Bloedbank militair hospitaal verliest erkenning

De bloedbank van het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek verliest zijn erkenning na een inspectie door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) eind september. Dat schrijft het medische weekblad de Huisarts.

Na de controle van het FAGG werd de dienst voor bloedtransfusie van het hospitaal in gebreke gesteld. Eind oktober mocht het hospitaal zich wel nog verdedigen, maar de argumenten ter verdediging veranderden niks aan de zaak. Het gevolg daarvan is dat de bloedbank na 31 december niet langer erkend is als instelling waar bloed afgenomen, bereid en bewaard mag worden. Wanneer het militair hospitaal bloed nodig heeft, zal het dus moeten gaan aankloppen bij andere ziekenhuizen.

Wat er precies aan de hand is, is niet helemaal duidelijk. Bij het FAGG willen ze niet kwijt op welk vlak het ziekenhuis tekortschoot, omdat dat tot het inspectiedossier behoort. Volgens FAGG-woordvoerster Ann Eeckhout kan het militair hospitaal zich wel snel weer in regel stellen met de wetgeving, en vervolgens een nieuw erkenningsdossier indienen. Dan volgt er een nieuwe inspectieronde. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud