Blokwatch.be stopt: "rol Vlaams Belang grotendeels uitgespeeld"

De website Blokwatch.be, die door een reeks vrijwilligers werd gerund en informatie verstrekt over en strijd voert tegen extreemrechts en het Vlaams Blok/Belang, stopt ermee. "We zijn in onze opzet geslaagd: de rol van het Vlaams Belang is grotendeels uitgespeeld. Daarnaast hebben de meeste vrijwilligers om beroepsredenen afgehaakt terwijl er geen aflossing van de wacht is", stelde initiatiefnemer Marc Spruyt dinsdag.

Sinds zondag prijkt op de website een korte mededeling dat de website niet meer geactualiseerd wordt.

Volgens Spruyt, auteur van de boeken "Grove Borstels", "Wat het Vlaams Blok Verzwijgt" en "Wat u moet weten over het Vlaams Belang", is het doel van Blokwatch bereikt. "Het Vlaams Belang is niet meer zo'n bedreiging. Hun rol is grotendeels uitgespeeld, nu ze er vooral na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 niet in geslaagd zijn aan het beleid te participeren", aldus nog Marc Spruyt. Blokwatch werd opgericht om het "gematigd gezicht van het Vlaams Blok/Belang te doorprikken".

Sinds de lente stond de activiteit op de site op een laag pitje. "In mei ben ik voltijds beginnen te werken. Voordien heb ik zeven jaar deeltijds gewerkt om mij te kunnen wijden aan de strijd tegen extreemrechts en aan Blokwatch", aldus Spruyt. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud