Blues Peer: "Gezelliger als iedereen dicht tegen elkaar kruipt"

Het Bluesfestival in Peer, dat voor de 28ste editie het afgelopen weekend toch weer enkele grote namen kon strikken, kreeg wat minder bezoekers over de vloer dan vorig jaar. "In 2011 telden we een dikke 20.000 festivalgangers, dit jaar zullen het er minder zijn. Een exact cijfer hebben we wel nog niet. Het weer speelt niet echt een grote rol, omdat iedereen onder de tent kan schuilen. En als iedereen dicht tegen elkaar kruipt, is het ook gezelliger", lachte een tevreden Jan Meurs, de voorzitter van de organisatie.

De festivalweide was door de talrijke regenbuien wat zompiger geworden, maar dat kon de pret en gezelligheid als vanouds niet drukken. Het kon de festivalgangers niet echt deren.

"Over het Bluesfestival valt eigenlijk niet veel te vertellen, omdat alles altijd rustig en perfect verloopt. Er zijn geen incidenten genoteerd. Vandaag in de vooravond was de tent al goed volgelopen voor het Belgische El Fish en afsluiter BB King", aldus Jan Meurs.

Zaterdag lokten John Kay en Steppenwolf veel volk naar de festivalweide in Peer om naar 'Born to be wild' te luisteren. "Andere hoogtepunten tot nu toe waren onder meer Nick Lowe, Kenny Wayne Shepherd, de Keb'Mo' Band en John Mooney. Maandag staat John Fogerty nog op het programma", vertelde Meurs. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud