Bob Davidse, alias "Nonkel Bob", overleden

Oud-presentator en televisiepersoonlijkheid Bob Davidse, alias "Nonkel Bob", is dinsdagavond op 89-jarige leeftijd in Antwerpen overleden aan een kortstondige ziekte. Dat meldt zijn zoon David Davidse dinsdag aan Belga. Davidse werd drie weken geleden nog geopereerd.

Bob Davidse werd op 26 juli 1920 geboren in Berchem (Antwerpen) als Jacobus Henricus Davidse. Hij begon als zanger en trouwde in 1944 met Annie Vermeulen, met wie hij een zingend duo vormde.

In 1955 kwam Davidse terecht bij de Vlaamse televisie en vond de allereerste uitzending plaats van "Komt toch eens kijken". Van toen af ging Bob Davidse door het leven als "Nonkel Bob". De eerste televisietante aan zijn zijde was Paula Semer. Later volgden onder meer tante Rita, tante Berta, tante Ria en tante Terry.

Bob Davidse vertolkte en schreef de titelsong van "Komt toch eens kijken", maar werd vooral onsterfelijk met het lied "Vrolijke vrienden". In totaal nam hij een driehonderdtal liedjes op plaat op, aldus zijn zoon.

Davidse ging in 1985 op pensioen, maar bleef actief met liedjes en optredens. In 2009 stond hij voor het laatst op de planken in "Antwerpen zingt". (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud