Bob Van Laerhoven wint Hercule Poirot-prijs 2007

Op de Boekenbeurs in Antwerpen is woensdagmiddag de tiende Knack Hercule Poirot-prijs 2007 uitgereikt aan Bob Van Laerhoven (54) voor zijn roman 'De wraak van Baudelaire'. De jaarlijkse prijs, een initiatief van Weekend Knack, beloont de beste Vlaamse misdaadroman van de afgelopen twaalf maanden. De Antwerpse schrijver Jef Geeraerts (77) werd woensdag ook gelauwerd voor zijn compleet thrilleroeuvre.

'De Wraak van Baudelaire' is de eerste historische misdaadroman van Bob Van Laerhoven die naast reisboeken en toneel ook thrillers publiceerde. Volgens de jury schetst Van Laerhoven een mooi en geloofwaardig tijdsbeeld in een intelligent geconstrueerd misdaadverhaal. De laureaat kreeg een geldprijs van 5.000 euro en een gegraveerde Frey Wille-pen.

Zijn jongste misdaadroman is, om de taal en de stijl alleen al, volgens de jury wel atypisch voor Van Laerhoven. Meestal schrijft hij in staccatozinnen en oneliners, maar zijn nieuw boek geeft klassiek klinkende volzinnen, aangepast aan de periode waarin de roman speelt, Parijs in de herfst 1870.

Jef Geeraerts kreeg als eerste de Knack Hercule Poirot Oeuvreprijs voor zijn compleet thrilleroeuvre. De jury wil daarmee de verdiensten van de auteur als peetvader van de Vlaamse misdaadroman beklemtonen. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud