Advertentie
Advertentie

BOM-wet: De Clerck wil overleg en snelle reparatiewet

Minister van Justitie Stefaan De Clerck wil dat er overleg komt over het effect van procedurefouten en steunt initiatieven voor een snelle reparatiewet inzake de wet op de bijzondere opsporingsmethoden (de zogenaamde BOM-wet). Hij zegt dat naar aanleiding van de vrijlating van tien zware criminelen die vrijkomen door procedurefouten.

De Clerck zegt woensdag dat het onbegrip en de verontwaardiging over de vrijlating van de criminelen terecht vindt, maar wijst erop dat de bewuste fout in de toekomst niet meer zal gebeuren door de ondubbelzinnige interpretatie van de wet door het Hof van Cassatie op 28 oktober 2008.

De Clerck laat ook weten dat hij dringend overleg wil met alle actoren die gespecialiseerd zijn in de materie. Hij vraagt om specifiek voor de betrokken dossiers, die dateren van voor 28 oktober, de consequenties van de procedurefout in verhouding te brengen tot de ernst van de procedurefout. De minister zegt voorts nog dat hij de parlementaire initiatieven zal ondersteunen die kunnen leiden tot een verdere verfijning van de wet. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud