Advertentie

BOM-wet: tien personen komen vrij (UPDATE)

Het parket-generaal van Gent heeft na de uitspraak van het Gentse hof van beroep in verband met de controle op de BOM-wet, woensdagnamiddag de opdracht gegeven om tien personen in vrijheid te stellen. Dat bevestigt woordvoerder Dominique Debrauwere.

De vrijlating is het gevolg van een arrest van het Hof van Cassatie dat oordeelde dat bij de controle op de BOM-wet alle procespartijen aanwezig moeten zijn voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI). In Antwerpen en Brussel is dat het geval, maar in Gent werd de wet anders geïnterpreteerd. Daar werden het openbaar ministerie en de verdachten afzonderlijk gehoord door de KI, en dat mag niet volgens Cassatie.

Het gaat om tien personen tegen wie de strafvordering dinsdag door het hof van beroep in Gent onontvankelijk werd verklaard. Het betreft drie afzonderlijke dossiers waarin de beklaagden in eerste aanleg nog zware gevangenisstraffen opgelegd kregen. Het Gentse parket-generaal heeft nog niet beslist of het in cassatie gaat tegen de drie arresten van het hof van beroep. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud