Bourgeois maakt 2 miljoen euro vrij voor toeristisch-recreatieve projecten

De Vlaamse regering geeft bijna 2 miljoen euro subsidies aan 22 toeristisch-recreatieve projecten verspreid over heel Vlaanderen. Dat meldt Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) zondag in een persbericht. De nieuwe goedgekeurde projecten bevinden zich in heel verschillende categorieën, gaande van bezoekerscentra, wandelroutes en fietsnetwerken tot toeristische signalisatie en watertoerisme.

Onder de geselecteerde projecten zijn er enkele grote projecten, zoals de uitbreiding van de jachthaven aan het Zilvermeer in Mol. Met een subsidie van 302.000 euro werden de 48 bestaande aanlegsteigers van de Zilvermeerhaven uitgebreid tot liefst 192 plaatsen.

Daarnaast wordt ook de renovatie van de 12de-eeuwse burchtruïne op het Domein Pietersheim in Lanaken en de nieuwbouw van een aanpalend bezoekerscentrum met 288.000 euro gesubsidieerd. De burchtruïne zal fungeren als uitvalsbasis voor het Nationaal Park Hoge Kempen. Nog in Limburg geeft de Vlaamse regering 300.000 euro subsidie aan het nieuwe bezoekerscentrum De Lieteberg in Zutendaal.

Nog een groot dossier is dat van het nieuwe toerismekantoor van Diksmuide, goed voor 252.000 euro subsidie. "Het huidige kantoor is te klein en te moeilijk toegankelijk voor een modern en aantrekkelijk toeristisch onthaal. Daarom komt er een nieuw toeristisch kantoor, in de voormalige Ontvangerij op de Grote Markt. De aanliggende Van Pouckestraat wordt autovrij en ingericht als inrijpunt voor recreatieve fietsroutes (met infopanelen, fietsenstallingen, zitbanken,...)", aldus nog Bourgeois. (SCS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud