Boussoufa opgepakt door politie bij identiteitscontrole

Anderlechtspeler Mbark Boussoufa is zondagnamiddag opgepakt door de politie, bij een identiteitscontrole in een café in Brussel. Dat bericht de Franstalige tv-zender RTL-TVI zondagavond.

De feiten speelden zich zondagnamiddag af, in de buurt rond het Zuidstation in Brussel. De voetballer dronk er een glas met vrienden toen de politie binnenviel om de identiteit van de aanwezigen te controleren, aldus RTL-TVI.

Boussoufa had geen identiteitskaart bij zich en zou met geweld door een politieman zijn meegenomen. Hij moest op de grond gaan liggen en kreeg handboeien om. De voetballer bracht daarop enkele uren door op het commissariaat in de Marollen.

Boussoufa bevestigde de feiten en toonde aan RTL-TVI de sporen van zijn handboeien. "Ze hebben me opgepakt, zeggende dat ik gisterenavond niet goed heb gespeeld", aldus de voetballer. Hij zegt gechoqueerd te zijn door wat er gebeurd is en meent duidelijk het slachtoffer te zijn van racisme. Hij wil wel nog even afwachten alvorens officieel te reageren.

Volgens de politie ging het om een controle in het kader van een drugszaak. Boussoufa zou niet zijn herkend door de agenten en zou volgens hen ook niet hebben gehoorzaamd aan hun instructies. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud