Advertentie

Bouw eerste studentenhome in Brugge gestart

Brugge is binnenkort een studentenhome rijker. Vandaag werd de symbolische eerste steen van de nieuwbouw gelegd door de schepen van Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Jeugd, Franky Demon. Het project moet af zijn in 2014.

Brugge telt ongeveer 8.000 studenten maar tot op heden was er geen studentenhome. Daar komt nu verandering in op initiatief van de Gentse aannemer Upgrade Estate. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de bouw van studentenvoorzieningen. Het was al actief in Gent en heeft ook projecten lopen in Kortrijk.

Aan de achterkant van het station wordt een volledige nieuwbouw opgetrokken. Daarin komen 111 studentenkamers en de nodige gemeenschappelijke ruimtes, verdeeld over vijf verdiepingen. In een ondergrondse parking is er plaats voor 23 auto's en zes bromfietsen. Bovengronds komt er een overdekte fietsenstalling voor 133 fietsen.

"De realisatie van dit project betekent een forse stijging van het aantal vergunde studentenkamers in Brugge, dat zich meer wil profileren als studentenstad", aldus Demon. Het aantal vergunde kamers in Brugge steeg van zestien in 2007 tot 628 in 2012. (COR 125)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud