Bpost geeft volgend jaar reflecterende en chocoladepostzegels uit

Volgend jaar gaat bpost postzegels uitgeven met chocoladegeur en -smaak, maar ook postzegels die reflecteren of temperatuurgevoelig zijn. Dat maakte het postbedrijf dinsdag tijdens een persconferentie bekend. "Met zulke postzegels bewijzen we onze moderniteit en zin voor vernieuwing", aldus bpost-ceo Johnny Thijs.

De postzegelcollectie van 2013 "is vernieuwend, met een evenwichtige mix van traditie en moderniteit", luidt het in een persbericht. Voor een postzegel over Belgische chocolade krijgen de postzegels een geur- en smaaklaagje.

Het postbedrijf viert de 100ste verjaardag van het KMI met vijf postzegels, bedrukt met temperatuurgevoelige inkt. "Die inktlaag maakt plaats voor de onderliggende tekening als het warmer wordt of als je er met je vinger op duwt." In de reeks over verkeersveiligheid worden vijf reflecterende postzegels uitgegeven.

"Behalve technologische hoogstandjes is ook voor vernieuwende vormgeving gekozen", zoals met een panoramisch beeld van de markt van Doornik op een smal blaadje, in plaats van het normale rechthoekige blaadje.

"Ons bedrijf volgt de nieuwste evoluties in de technologische wereld op de voet", zegt Thijs. "Sinds dit jaar dragen onze zegels het FSC-label. Ze zijn dus volledig ecovriendelijk, en we zijn op dit vlak nummer één in de wereld van postoperatoren." (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud