Brand Anderlecht - eerste onderzoeken brengen geen uitsluitsel

De eerste onderzoeken van de branddeskundige en de wetsgeneesheer over de dodelijke brand in Anderlecht hebben voorlopig weinig duidelijkheid gebracht. Dat meldt het Brusselse parket. De branddeskundige kon nog niet uitmaken wat de brand in de Melkerijstraat precies heeft veroorzaakt en de wetsgeneesheer kon nog niet met zekerheid zeggen hoe de drie jonge slachtoffers, van 2, 3 en 4 jaar oud, precies gestorven zijn.

Het Brusselse parket stapte dinsdagavond rond 21.00 uur ter plaatse af, vergezeld van de onderzoeksrechter om poolshoogte te nemen van de eerste onderzoeksdaden. Dat leverde voorlopig weinig concreets op. "Mogelijk is er morgen meer duidelijkheid", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen. "Daarover zal dan gecommuniceerd worden, ten vroegste op de persbriefing om 11.00 uur in het Portalis-gebouw."

De brand in de Melkerijstraat werd rond 15.10 uur opgemerkt. Toen de brandweer ter plaatse kwam, had ze het vuur snel onder controle maar in de woning troffen de brandweerlui wel de levenloze lichamen van drie kinderen van 2, 3 en 4 jaar oud aan. Hoe die precies om het leven zijn gekomen, is nog niet duidelijk.

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) pakte kort na de brand de moeder van de drie kinderen op. Die zou niet thuis geweest zijn toen de brand uitbrak. De politie wil haar verhoren maar voorlopig zou haar toestand dat niet toelaten. (COR 230)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud