Brand Anspachlaan - Afbraak bovenste verdiepingen is afgelopen

Rond 20.30 uur zijn de afbraakwerken afgewerkt van de bovenste verdiepingen van het gebouw langs de Brusselse Anspachlaan waar zaterdagvoormiddag een ontploffing en een brand plaatsvonden. Dat heeft Christian De Coninck, woordvoerder van de politiezone Brussel Elsene, gemeld. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de ontploffing en brand werden veroorzaakt doordat de bewoner tijdens een gaslek een sigaret opstak. Die bewoner raakte zwaar verbrand.

Vanwege de toestand waarin het gebouw zich bevindt, heeft de expert van het parket de omstandigheden van de explosie nog niet heel exact kunnen bepalen, maar het gaat volgens parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten hoogstwaarschijnlijk om een ongeval.

Netbeheerder Sibelga heeft na onderzoek vastgesteld dat het gasnet inmiddels perfect afgesloten is. De experts van het parket en de verzekeringen zijn nog niet tot op het vierde verdiep geweest maar lijken volgens Sibelga te bevestigen dat de ontploffing enkel daar gebeurd is.

"Brokstukken zijn tot op het trottoir terechtgekomen, en daarbij raakten twee mensen gewond", zegt Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS). "We hebben veel geluk gehad dat niemand omgekomen is."

Negen mensen raakten gewond, onder wie de zwaar verbrande bewoner van het appartement waar de ontploffing plaatsvond. De vrouw die van de derde verdieping naar beneden sprong heeft verschillende breuken opgelopen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud