Brand Eeklo - zelfgemaakte frietketel oorzaak

De brand in een appartementsgebouw in de Molenstraat in Eeklo is veroorzaakt nadat een 26-jarige man een brandende kookpot met olie op het terras wilde zetten. Het slachtoffer struikelde echter en het appartement brandde daarna uit, zo is vernomen bij het Gentse parket.

"De inhoud van de frietketel kwam op een matras en tapijt terecht, waardoor het appartement in lichterlaaie stond", verduidelijkt de burgemeester van Eeklo, Koen Loete, die ter plaatse ging. "De man is daarop met zijn hondje naar de achterkant van zijn appartement gevlucht. Een buurvrouw hielp de man over de balustrade en plaatste hem onder de douche om de pijn van de brandwonden te verzachten."

De hulpdiensten waren snel te plaatse en kregen het vuur met poeder onder controle, waardoor alle onderliggende appartementen gevrijwaard bleven van schade. Na een evacuatie van ruim een uur konden de bewoners weer naar binnen.

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert volgens het parket niet in levensgevaar. (DWM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud